Blogginlägg 25-26 juli 2020

2020-07-27 12:23Författare Emelie Siwemyr

En helg med massa aktiviteter och många zippande gäster, vi kunde slå årets första rekord med 102 zippare under lördagen och sammanlagt i helgen hade vi 139 zippande gäster!
I detta inlägg kommer Ni kunna ta del av många bilder av vad som har skett i parken under helgen, vi tackar alla helgens gäster både zippare och icke zippare som besökte oss!

Vi har mycket blåbär runt om i Base Camp men även ute i banan! Så dom som inte ville zippa kunde ta en vandring i den vecka naturen, njuta av de goda och saftiga blåbären som samtidigt de kollade på de zippande gästerna!
          

Många av de zippande gästerna har med sig sällskap som vill fika under tiden och njuta av det vacka vädret och omgivningen som de väntar in sina zippande familjer/vänner. Detta skedde under helgen och det var många sällskap som tog plats på däcket som omger vår alldeles egna bergbassäng och kunde samtidigt se sina familjer/vänner gå över hängbron samt zippa över från torn 1 till torn 2. Och några besökare valde att ta del av just bergbassängen som innehåller endast av naturligt källvatten.
     

Många som är intresserade av att ta del av våra äventyr brukar fråga vad som händer om man inte kommer hela vägen fram, då finns det två olika moment.
Det första är att gästen får uppmaningen från guiden att ta tag i linan, detta är efter att zipparen inte längre är i rörelse och inte riskerar att skada sig och sedan vända sig om och gå armgång in så att guiden kan ta tag i den metallkrok som alla zippare har på selen i ryggen och drar sedan in dom den sista biten. Det andra momentet kan Ni se på bilderna nedan, där var det en bra bit för gästen att gå armgång in så att guiden glider sakta ut på linan till zipparen och antingen kopplar sig till zipparen eller lägger benen om zipparens midja och sedan går guiden armgång in till stationen.

     

När man väl är ute i banan med våra guider så får man även naturguidning där guiderna bland annat visar upp det 300-åriga trädet och det brukar bli tävling bland de zippande gästerna att peka ut trädet.
         

Under det Röda äventyrets gång kommer man även till vårt Forest Camp under en promenad till stationen Overhang som ligger mitt ute i skogen och långt ifrån civilisationen och bra täckning där man får veta mer specifikt om området samt ett mycket skyggt djur vars fotspår har hittats under vinterhalvåren vid Forest Camp.
      

Det har även varit bra belastat i Restaurang Fine Forest under helgen, många matgäster och en hel del fika har bakats på plats av kökspersonalen så som pannkakor, rulltorta och även mackor.
När det kommer till fikat som erbjuds så är det härbakat hos oss av vår personal och vår fikameny uppdateras med jämna mellanrum!
      

Våra guider har varit flitiga i helgen och under sina arbetsdagar kunna arbeta på marken med diverse arbeten som att fylla/sätta upp och slipa skyltar, rensa ogräs runt om i parken. Man kan lugnt säga att en dag är inte den andra lik här på Little Rock Lake!

               


Under helgen kunde även flera besökande gäster ta del av vår campingplats som ligger uppe i Base Camp vid vår lilla damm och under tiden som de reste tälten kunde flera zippare flyga över dem.
         

Vi nådde även årets zippare nr. 2000 i helgen och det blev Milo Fredros 9 år från Gullbrandstorp! Stort grattis önskar vi Milo och vi önskar honom och familjen varmt välkomna åter!

Vi tackar alla helgens gäster samt personalen som har hjälpt och assisterat alla besökare!
Nedan kan Ni se fler bilder som togs under helgen inför äventyr och även ute i banan! Gör detta Er sugna att boka Ert egna ECO äventyr? Då hittar Ni bokningsverktyget HÄR.
     

    

       


Senaste inläggen

Utbildningsvecka 29 mars - 2 april 2021
Höstlov o Halloween
Blogg inlägg 31 juli -2 augusti 2020
Blogginlägg 25-26 juli 2020
Utbildningsvecka 8-11 juli 2020
Helgen 27-28 juni 2020
Helgen 13-14 juni 2020
Helgen 6-7 juni 2020
Pingsthelgen 29-30 maj
Utbildningsvecka 6-8, 10 april 2020
Arkivet