Pingsthelgen 29-30 maj

2020-06-01 15:28Författare Emelie Siwemyr

En helg med mycket aktivitet i parken och även våren valde att återvända och vi hoppas att den får stanna kvar tills sommaren tar över och högsäsongen kommer igång vilket alla på Little Rock Lake ser fram emot!

Fredagen var en fullspäckad dag med flera avgångar i alla våra banor samt en skolklass från Fågelforsskolan i Skillingaryd som anlände vid lunch för att starta sitt besök hos oss bestående av vårt 2 dagar och en natt skolklasspaket (Psst, man behöver inte vara en skolklass för att boka något av de existerade skolklass- eller möhippa/svensexapaketen.)

Peter välkomnade skolklassen vid deras ankomst och assisterade ungdomarna vid incheckning till vår dubbelkåta och föräldrar/lärare i våra vildmarkspanelrum där natten skulle spenderas innan hela klassen med lärare/föräldrar kunde samlas vid vår grillplats med tak som har den vackra utsikten över Änghultasjön för tillagning av grillkorv på grillen som Corinna under förmiddagen hade förberett.

Efter den mättande lunchen var det dags att ge sig ut på högre höjder i vår Svarta bana, det blev tre grupper som gav sig ut med Patrick, Fares, Mohanad, Leo, Corinna och Hugo som deras guider. Då det inte är varje dag som man står runt 17 meter över mark och ska kliva ut från ett trappsteg så var det en del skrik som kunde höras, glatt skrik såklart!

Vid återkomst till Base Camp efter deras äventyr var klassen mycket nöjda och det var ingen som hade slut på adrenalin och det var ett gott humör när det var dags att äta middag och ha lite tid med skolkamraterna runt om i parken innan det var dags för spelledaren Peter att ta tag i gruppen där en grupp visades ner i vår underjordiska labyrint där gruppen hamnade i en fängelsehåla och resten av deras klasskamrater var fria men fast i labyrinten och tillsammans fick samarbeta för att få ut sina kompisar, MEN, det var inte allt. Skolklassen hade 2 uppdrag. 1) Fria sina kompisar och hitta två stycken föremål, men det var inte lätt för dom då flera zombies som bor i skogen runt om parken hade tagit dessa föremål och inte ville släppa dem i första taget! Ni kan i vår livesändning på Instagram IGTV se lite vad ungdomarna fick kämpa emot! Det var inte lätt men efter mycket kämpande och ett riktigt gott samarbete kunde den fria gruppen få ut sina kompisar samt sno föremålen ifrån dessa zombies. Zombierna var så rädda för eleverna så efter deras förlust återvände de till skogen runtomkring anläggningen men som vid tidigare förluster så kommer dom att återvända till sina gömställen i den underjordiska labyrinten när de har återhämtat sig.

Under fredagen hade vi även besök av Xylem Water Solutions Global Services och Kylpanel i Nässjö som tog del av vår Violetta bana och Röda banan. Både grupperna var mycket nöjda efter sina äventyr och Kylpanel valde att stanna i parken lite längre och grilla vid vår grillplats nere vid Little Rock Lake innan det var dags för hemfärd.

Emelie var allt-i-allo under fredagen, det var allt från administrationsarbete till upphettning av badtunna, badstuga och bastu som skolklassen sedan kunde utnyttja och slappna av efter att ha besegrat zombierna i underjorden.

Janik var även han på plats och kunde göra flera olika arbeten runt om i Base Camp, och vår guide Tintin fyllde på ved till Little Rock Lakes alldeles egna Water Fun & Relax

Linnéa hjälpte sedan Marie med mottagning av fredagens nyfikna besökare och kunde även tillsammans med hjälp av Emelie sätta potatis i trädgårdslandet där även morötter ska sättas, blommor har även planterats nere vid parkeringen.

Fredagens zippande gäster togs väl hand om av våra underbara guider som var Hugo, Corinna, Fares, Patrick, Mohanad och Leo.

Lördagen, även denna dag full med aktivitet i parken och den började med frukost till skolklassen som köket med hjälp av Emelie serverade. Alla var mycket hungriga efter en natts övernattning i vår dubbelkåta.

 

Givetvis var vårvädret kvar från fredagen vilket var alldeles utmärkt då Mattias från Växjö Orienteringsklubb anlände på morgonen för att förbereda sitt klubbmästerskap som de höll i skogen omkring oss vilket var väldigt uppskattat. Växjö Orienteringsklubb har vi haft ett samarbete med i flera år och det är allting lika kul att ha dom hålla sitt klubbmästerskap hos oss i den vackra omgivningen som Little Rock Lake erbjuder och det kunde antecknas att strax över 70 stycken orienterare har sprungit varit på plats i parken under dagen och pågrund av antalet anmälningar till klubbmästerskapet fick deltagarna utnyttja vår första parkering.

 

Några av dessa duktiga orienterare valde att besöka vår Restaurang Fine Forest för lite lunch innan det var dags att återvända till klubbmästerskapet.

Corinna har tagit hand om receptionen och kunde under tiden organisera samt städa ur lite, vilket behövs med jämna mellanrum.

Peter har innan helgen placerat ut två stycken hängmattor som har blivit mycket populära och planering av att införskaffa fler finns. Många av helgens gäster kan intyga att det är mycket avkopplande att spendera en stund i hängmattan ute i naturen antingen innan eller efter ett äventyr på högre höjd. Men även barnen kan som nedanstående bild kan intyga och gunga i en hängmatta är mycket avslappnande.

Någara barn har visat flera gäster vår dubbelkåta och kunde även visa några orienterare våra grodyngel som växer så det knakar! Några har även påbörjat utvecklingen av sina ben så snart är de inte hopplösa längre! Bilder försökte tas men grodorna var helt enkelt för snabba men bild på detta kommer att visas lite längre fram!

Vi har även haft två nya personal i vår restaurang Fine Forest då det kommer att behövas i sommar under högsäsongen då restaurangen kommer vara öppen dagligen, datum och öppettider finner Ni på vår hemsida! Det såldes många rätter under dagen och reservationer av bord kom in under förmiddagen, glassen som vi fått levererade av SIA Glass såldes det av en hel del och även flera av våra drycker då det var ganska varmt under dagen.

Under eftermiddagen var det dags för en svensexa från Vetlanda att ge sig ut på höga höjder i vår Röda banan och återvände till Base Camp för avslappning med badtunna och bastu men det hände även att det blev ett dopp i bergsbassängen innan sällskapet kunde samla ihop sig för övernattning i militärtält på vår camping. Ett litet filmklipp på doppet i bergsbassängen hittar Ni på vår Instagram!

Sedan under lördagseftermiddagen fick vi även besök av Jesper och Tim från TJ Media som har varit på plats för ett projekt hos oss med sina leksaker i form av kamerautrustning och även en drönare.

De återvände senare på kvällen lagom tills solnedgången. Vad som blir av filmningen kommer ni att få ta del av vid ett senare tillfälle men vi vill ju ge er en liten smygtitt på vad som kunde fångas under solnedgången!

Patrick har han funnits i Base Camp och varit allt-i-allo med varierande arbeten runt om i parken.

Helgens gäster har även blivit upphämtade av vår special designade safari Zipline bil vilket uppskattades av både gäster och guider då de besparade en del benträning.

Lördagens underbara guider som tog hand om de zippande gästerna var: Adam, Samuel R, Samuel B, Albin, Kalle och Leo.

Vi på Little Rock Lake önskar tacka alla helgens gäster, icke zippande som zippande gäster för en underbar helg med mycket aktiviteter och önskar Er alla varmt välkomna åter!


Senaste inläggen

Utbildningsvecka 29 mars - 2 april 2021
Höstlov o Halloween
Blogg inlägg 31 juli -2 augusti 2020
Blogginlägg 25-26 juli 2020
Utbildningsvecka 8-11 juli 2020
Helgen 27-28 juni 2020
Helgen 13-14 juni 2020
Helgen 6-7 juni 2020
Pingsthelgen 29-30 maj
Utbildningsvecka 6-8, 10 april 2020
Arkivet