Utbildningsvecka 6-8, 10 april 2020

2020-04-10 18:41Författare Emelie Siwemyr

Måndag

Då var det dags för årets första utbildningsvecka och det startade med presentation med historia om företaget och vad för mål företaget har och vad som förväntas av de som arbetar hos oss som guider. Denna presentation hölls av Adam med assistans av tidigare guider samt Peter och Emelie som ibland hoppade in med information under presentationens gång.Efter presentationen var det dags för lunch och på menyn var det raggmunk med fläsk och primörer som lagats av Marie vilket uppskattades mycket av de extremt hungriga deltagarna.Efter lunch så var det dags att bege sig ut i banan där de nya guiderna fick åka som gäster tillsammans med Adam, Rasmus och Patrick som guider.

Tisdag

Andra utbildningsdagen av fyra inleddes med en presentation hållen av Adam med hjälp av Rasmus om utrustningen som är till både gäster samt guider. De nya guiderna fick tillsammans med Adam och Rasmus gå igenom hur en gästutrustning kläs på innan dom fick testa att klä på varandra utrustningen.

Medan guiderna fick en liten paus innan maten passade de på att spela lite spel med Peters dotter Alizia som varit med i början av veckan som lite allt-i-allo.

Efter genomgången så var det dags för lunch bestående av spagetti och köttfärssås som Marie stod för, även idag var alla deltagarna hungriga och alla var mycket nöjda.

När lunchen var avklarad var det dags för skogspromenad tillsammans med Martin som fick dela med sig av sin kunskap om flora och fauna. Martin har arbetat med oss som timanställd sedan öppningen, bor i närområdet och har stor kännedom om naturen kring oss.

Onsdag

Den tredje dagen av fyra av utbildningsveckan bjöd på vackert väder vilket var perfekt för det traditionella styrketestet hos Little Rock Lake och detta test går ut på att man åker från Torn 1 till Torn 2, glider sedan tillbaka ut på linan och sedan får deltagaren dra sig tillbaka till Torn 1. Det är inte bara ett styrketest men även team-building då alla hejar på varandra vilket leder till en bra sammanhållning bland vår personal.

Efter pausen var det dags att gå igenom Tandem-åkning som vi erbjuder för de gäster som väger under 35 kg då det inte är möjligt att nå hela vägen på linorna, tandem-åkning är när denna gäst får åka tillsammans med en av våra guider som sköter all säkerhet och även bromsningen vid inträdde till varje station.

Sedan var det lunch som stod på schemat, hela gänget samlades nere vid en av våra flera grillplatser och fick ta del av grillad korv och potatissallad med primörer som Marie tillagat och även idag så var alla deltagarna mycket hungriga.  

Sedan som på de tidigare utbildningsdagar så var det dags att ge sig ut i banan för vidare utbildning av räddningar på linan. Det kan vara att en gäst inte nått hela vägen fram och då ska guiden som åker först i gruppen, front guiden åka ut på linan för att sedan dra in gästen till stationen.

Fredag

Långfredagen och sista dagen på utbildningen, denna dag samlades både gamla och nya guider. Dagen började med presentation av säkerhet som hölls av Christer Allden från Cama Security som är anlitad som Little Rock Lakes säkerhetsrådgivare.

Efter Christers presentation var det dags för Rasmus att ta över för lite styrkeövningar som resulterade i en liten tävling av armhävningar, pushups och mycket mer.Innan deltagarna skulle ge sig ut i banan så var det dags för mat, på menyn denna långfredagen var det isterband med potatis samt löksås som Marie och Emelie tillagat. Och som vid tidigare utbildningsdagar så var alla deltagarna mycket hungriga och var tacksamma för maten.Efter zipline turen var det dags för avslutning och givetvis lite skoj men utmanande, det var dags att ta del av vår Basement Brutal. Där en eller flera personer låses in i vår underjordiska labyrint som har diverse utmaningar och målet är att ta sig ut under en viss tid.


Little Rock Lake vill tacka alla som har deltagit under denna veckan och även önskar Er alla en glad påsk!


Senaste inläggen

Utbildningsvecka 29 mars - 2 april 2021
Höstlov o Halloween
Blogg inlägg 31 juli -2 augusti 2020
Blogginlägg 25-26 juli 2020
Utbildningsvecka 8-11 juli 2020
Helgen 27-28 juni 2020
Helgen 13-14 juni 2020
Helgen 6-7 juni 2020
Pingsthelgen 29-30 maj
Utbildningsvecka 6-8, 10 april 2020
Arkivet