Little Rock Lake Hiking

2019-06-19 10:56Författare Peter Szabo

Vi har skapat två nya vandringsleder som startar och slutar i Base Camp.

Wolf Track är en 5 kilometer lång sträckning som går i terrängen öster om Base Camp och ansluter till vår nya via feratta – ett berghängt trappsystem – ned till Kolvesjö i Norr.

Där finns ett nytt vindskydd och sittplatser för övernattning och rekreation. Vid Kolvesjö finns även en bajamaja på platsen. Därefter fortsätter leden väster ut via vildmarksleden och ut till Bränderydsvägen. Vid Bränderydsvägen tar man öster ut tillbaka till Base Camp. Leden som är något kuperad tar ca 2-3 timmar att ta sig runt i lugnt tempo.

Olika servicenivåer finns beskrivna på vår hemsida under ikon Zipline och Äventyr.

Elk Track är ca 15 kilometer lång sträckning som går i terrängen i anslutning till Wolf Track öster om Base Camp och ansluter även denna till vår nya via feratta – ett berghängt trappsystem – ned till Kolvesjö i Norr.

Där finns ett nytt vindskydd och sittplatser för övernattning och bra avkoppling. Vid Kolvesjö finns även en bajamaja på platsen. Därefter fortsätter leden väster ut via vildmarksleden och ut till Bränderydsvägen. Här går Elk Track i riktning väster ut och leder in i Getaryggarnas Naturreservat i Vildmarksledens sträckning. Efter någon kuperad kilometer lämnar vi reservatet och är tillbaka i kronoskogen. Riktning söder ut och efter några kilometer kommer vi fram till naturreservatet Libbhults Ängar. Därefter norr ut mot Änghultasjön och ned till Sveaskog vindskydd som är en bra tält och badplats. Man kan också välja att fortsätta ytterligare någon kilometer norr ut till The Beach som är ett ställe men en mycket liten sandstrand och goda möjligheter till att tälta.

Man kan välja olika servicenivåer på vandringen

Start Base Camp

Karta som finns att köpa mot avgift 100 SEK

Här sätter Yalo upp ledskyltar

Station 4 vid Libbhults ängar

Station 5 Sveaskog vindskydd Änghultasjön och goda möjligheter till bad

The Beach med ett skyddat trevligt strandläge med grillplats och campingmöjlighet.


Senaste inläggen

Utbildningsvecka 29 mars - 2 april 2021
Höstlov o Halloween
Blogg inlägg 31 juli -2 augusti 2020
Blogginlägg 25-26 juli 2020
Utbildningsvecka 8-11 juli 2020
Helgen 27-28 juni 2020
Helgen 13-14 juni 2020
Helgen 6-7 juni 2020
Pingsthelgen 29-30 maj
Utbildningsvecka 6-8, 10 april 2020
Arkivet