En riktig guldgruva

2018-07-18 06:52Författare Elisabeth

Smålandsposten är på besök för att titta på Jonas fynd från Guldgruvan.

När man är ute mycket i skogen, som vi är, så hittar man både det ena och det andra. Ibland har vi turen att stöta ihop med någon ovanlig växt eller får se när en rovfågel attackerar sitt byte eller så upptäcker vi en guldgruva. Jo du läste rätt, en riktig guldgruva.

Vid ett område i Little Rock Lakes park hade Jonas sett att det fanns en gammal transportväg. Han tyckte att det var konstigt eftersom han inte hade sett spår av något torp eller liknande i området vilket skulle kunna ha förklarat varför någon behövde ta sig dit för länge sedan. Det enda som fanns där var ett stenbrott där man troligtvis hade brutit bergkristall tidigare.

Men så en dag hade Jonas med sig geologen Jan Mikaelsson och när han tittade närmare så såg han tydliga spår av guld. Det gamla stenbrottet visade sig att möjligen vara en guldgruva.

Nu har Jonas sökt tillstånd hos Länsstyrelsen för att få undersöka området och för att få bryta guld. Om det finns mycket eller lite är inget vi vet något om än och det är inte förrän vi kommer att titta närmare på det som vi får veta det. 

Men oavsett mängden guld så är detta ytterligare ett bevis på att naturen är fantastisk. Guld är inget som kommer från en butik på en flashig gata. Nej guld tillhör naturen och uppenbarligen naturen i vår park.

Om du vill veta mer om detta så kom gärna upp till oss och leta upp Jonas. Han besitter mycket kunskap om området och historian omkring det.

Och så kan du läsa artikeln i Smålandsposten som även de har rapporterat om guldfyndet i Little Rock Lake.

 


Senaste inläggen

Utbildningsvecka 29 mars - 2 april 2021
Höstlov o Halloween
Blogg inlägg 31 juli -2 augusti 2020
Blogginlägg 25-26 juli 2020
Utbildningsvecka 8-11 juli 2020
Helgen 27-28 juni 2020
Helgen 13-14 juni 2020
Helgen 6-7 juni 2020
Pingsthelgen 29-30 maj
Utbildningsvecka 6-8, 10 april 2020
Arkivet