Låt oss presentera våra nya vänner

2018-04-20 10:19Författare Elisabeth

Naturen är väldigt viktig för oss som ni vet. Vi vill hjälpa till i arbetet där fler får möjlighet att uppleva naturen och därigenom också får mer kunskap om den. För det är ju som så, att ju mer vi känner till något desto mer rädda om det är vi.

Idag kan du uppleva naturen på flera olika sätt hos oss. Du kan göra det äventyrligt genom att zippa över och genom vår fantastiska park. Här finns det vandringsleder, fiskemöjligheter, grillplatser, campingytor och så vidare. Du kan också boka diverse utbildningar och guidningar kopplat till naturen (mer om det kommer i framtida blogginlägg).

Nu finns också möjligheten att orientera i området. Vi har nämligen inlett ett samarbete med Växjö orienteringsklubb vilket vi är väldigt glada över.

Jonas har en bakgrund som orienterare, en väldigt duktig sådan enligt honom själv. Men ni vet det där med fiskehistorier… Oavsett vilka meriter han har inom orientering så är det en sport som ligger honom varmt om hjärtat. Det är en kombination av sport, hälsa och natur i ett.

Mattias Karlsson på Växjö OK har sedan tidigare tagit fram kartor över området och däribland orienteringskartor. Han beskriver området som roligt och utmanande för orientering. Och framförallt vackert.

Samarbetet innebär att Växjö OK får möjlighet att ha träningar och tävlingar i vår park och alla som är medlemmar i Växjö OK har även rabatt då de bokar Zipline-åkningar hos oss. Vi vill gärna lyfta fram sporten så att fler får möjlighet att upptäcka tjusningen med att orientera. Därför kommer Växjö OK att vara på plats under vår säsongsinvigning den 10 maj och erbjuda prova på-orientering.

Så oavsett om du är ung och vill hitta din sport eller om du är äldre och vill ha en ny motionsform, kom till oss den 10:e maj och testa orientering. Vem vet, du kanske kan utmana Jonas i framtiden så får vi se om han fortfarande har orienteringen kvar i blodet.

Välkomna!

Följ invigningen på Facebook och tacka ja till eventet HÄR
Läs mer om Växjö OK HÄR.


Senaste inläggen

Utbildningsvecka 29 mars - 2 april 2021
Höstlov o Halloween
Blogg inlägg 31 juli -2 augusti 2020
Blogginlägg 25-26 juli 2020
Utbildningsvecka 8-11 juli 2020
Helgen 27-28 juni 2020
Helgen 13-14 juni 2020
Helgen 6-7 juni 2020
Pingsthelgen 29-30 maj
Utbildningsvecka 6-8, 10 april 2020
Arkivet