Little Rock Lake Hiking

2019-06-19 10:56Författare Peter Szabo

Vi har skapat två nya vandringsleder som startar och slutar i Base Camp.

Wolf Track är en 5 kilometer lång sträckning som går i terrängen öster om Base Camp och ansluter till vår nya via feratta – ett berghängt trappsystem – ned till Kolvesjö i Norr.

Där finns ett nytt vindskydd och sittplatser för övernattning och rekreation. Vid Kolvesjö finns även en bajamaja på platsen. Därefter fortsätter leden väster ut via vildmarksleden och ut till Bränderydsvägen. Vid Bränderydsvägen tar man öster ut tillbaka till Base Camp. Leden som är något kuperad tar ca 2-3 timmar att ta sig runt i lugnt tempo.

Olika servicenivåer finns beskrivna på vår hemsida under ikon Zipline och Äventyr.

Elk Track är ca 15 kilometer lång sträckning som går i terrängen i anslutning till Wolf Track öster om Base Camp och ansluter även denna till vår nya via feratta – ett berghängt trappsystem – ned till Kolvesjö i Norr.

Där finns ett nytt vindskydd och sittplatser för övernattning och bra avkoppling. Vid Kolvesjö finns även en bajamaja på platsen. Därefter fortsätter leden väster ut via vildmarksleden och ut till Bränderydsvägen. Här går Elk Track i riktning väster ut och leder in i Getaryggarnas Naturreservat i Vildmarksledens sträckning. Efter någon kuperad kilometer lämnar vi reservatet och är tillbaka i kronoskogen. Riktning söder ut och efter några kilometer kommer vi fram till naturreservatet Libbhults Ängar. Därefter norr ut mot Änghultasjön och ned till Sveaskog vindskydd som är en bra tält och badplats. Man kan också välja att fortsätta ytterligare någon kilometer norr ut till The Beach som är ett ställe men en mycket liten sandstrand och goda möjligheter till att tälta.

Man kan välja olika servicenivåer på vandringen

Start Base Camp

Karta som finns att köpa mot avgift 100 SEK

Här sätter Yalo upp ledskyltar

Station 4 vid Libbhults ängar

Station 5 Sveaskog vindskydd Änghultasjön och goda möjligheter till bad

The Beach med ett skyddat trevligt strandläge med grillplats och campingmöjlighet.


Senaste inläggen

Utbildningsvecka 6-8, 10 april 2020
Viktig information mot bakgrund av Covid-19 situationen till dig som vill besöka Little Rock Lake och Ziplinen
Det är med stor sorg vi meddelar att en av våra grundare, Jonas Grahn somnat in alldeles för tidigt.
Nyheter 2020 samt vår nya kampanj
Cray Fish Party 2 augusti Little Rock Lake Base Camp
Bokning av Klafreströms Stålgjuteri den 28/6.
Little Rock Lake Hiking
Idag torsdag har vi genomfört vår första avgång i vår nya produkt – Blåa banan - First Class Forest. Heute, Donnerstag, hatten wir die erste Durchführung unseres neuen Produktes – Blaue Zipline – First Class Forest.
Idag torsdag har vi genomfört vår första avgång i vår nya produkt – Blåa banan - First Class Forest. Heute, Donnerstag, hatten wir die erste Durchführung unseres neuen Produktes – Blaue Zipline – First Class Forest.
Denna tisdag hade vi besök av Paradisskolan åk 9 från Nybro.
Arkivet